Other

5 vinkkiä muotiblogin aloittamiseen

Kuva: Salla Lummi Mallit: minä, Nea Olsson, Aurora Binder hiuskoristeet: Glitter

1.Valitse muistettava nimi

Blogin nimen pitää olla helposti mieleen painuva. Mieti nimi, joka kuvastaa blogiasi. Itse kirjoitin paperille noin kymmenen parasta nimi ehdotusta ja aloin käydä niitä läpi. Parhaimmat vaihtoehdot olivat Dashing Designs ja Dashing Designers, joista jälkimmäiseen päädyin.

Oma nimi blogin nimenä on myös yleinen valinta nykyään.

2. Valitse sinulle sopiva blogi-pohja

Blogi-pohjia saa helposti useilta palveluntarjoajilta. Aloitin blogini ilmaisella Blogger -pohjalla, mutta vaihdoin pian WordPress.org:iin, sillä koin bloggerin rajatut muokkaus mahdollisuudet huonoiksi omiin tarpeisiini. WordPressiin tarvitsee lisäksi hosting-palvelun ja halutessaan domainin. Nämä maksavat noin 100 € vuodessa.

Lisäksi olen kuullut paljon hyvää Square space-pohjasta. Sen kuukausihinta 11€/kk sisältää hosting-palvelun ja pystyt lataamaan useita ilmaisia pohjia nettisivullesi.

3.Ole persoonallinen

Erotu massasta. Nykyään bloggaajia on todella paljon. Mikäli blogiin haluaa enemmän lukijoita, kannattaa löytää tapa erottua joukosta.

Voit erottua esimerkiksi erilaisella pukeutumistyylillä, keskittymällä vain tiettyihin tuotteisiin tai luomalla sisältöä, joka on tärkeää pienemmälle kohderyhmälle.

 

4. Markkinoi blogiasi

Tee blogillesi Instagram-tili ja Facebook-sivu. Kutsu ystäväsi tykkäämään sivusta ja päivitä niitä aktiivisesti. Kommentoi muiden blogeja ja Instagram-kuvia sekä kerro avoimesti uusille ihmisille bloggaamisestasi. Itse olen saanut useita mielenkiintoisia yhteistöitä vain avaamalla suuni ja kertomalla tavoitteistani ja blogistani.

 

5. Osta oma domain

Tämä ei ole pakollinen, mutta antaa blogillesi uskottavamman ja ammattimaisemman kuvan. Domainin voi ostaa esimerkiksi Namecheap tai GoDaddy -sivustoilta. Ainakin omaan silmään esimerkiksi muotiblogi.com toimii paremmin kuin muotiblogi.blogspot.com. Kuitenkin blogin sisältö on ehdottomasti tärkein, joten myös ilman personoitua domainia pärjää varmasti hyvin.

 

Aurinkoista päivää kaikille! 

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply